Image
Download rapporten som PDF

EU-kontoret er Norddanmarks
BRO TIL BRUXELLES

NordDanmarks EU-kontor (NDEU) er etableret og ejet af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, Sermersooq kommune i Grønland, Aalborg Universitet og University College Nordjylland.

EU-Kontoret har til formål at facilitere samarbejde mellem norddanske aktører og aktører i andre lande omkring projekter, der kan bidrage til at udvikle erhverv og samfund i Norddanmark. Det sker gennem oplysning, rådgivning, facilitering af netværk og vejledning af norddanske aktører med udgangspunkt i de projektmidler, som EU-Kommissionen udbyder. EU-kontoret holder øje med EU’s prioriteringer, udbuddet af puljer og relevansen af disse for norddanske aktører – og kontorets medarbejdere er løbende i kontakt med aktørerne gennem møder, seminarer, workshops og direkte samarbejde omkring ansøgninger.

EU-kontoret har eksisteret siden 1990. Med konsulenter på kontoret i Aalborg og på kontoret i Bruxelles er NDEU’s medarbejderstab både tæt på erhverv og institutioner i Norddanmark og på beslutningsprocesserne i EU. EU-kontoret danner dermed den vigtige bro, der gør det muligt at hjælpe norddanske aktører til at blive mere internationale og innovative gennem samarbejde med andre europæiske partnere og til hjemtagning af midler fra de mange EU-puljer. Siden etableringen for mere end 30 år siden, har NordDanmarks EU-kontor hvert år hentet et større millionbeløb hjem til norddanske aktører, som har bidraget til at skabe udvikling, vækst og arbejdspladser i Norddanmark.

FORMANDENS BERETNING

Leon Sebbelin, Formand
Borgmester, Rebild Kommune

Læs mere
Image

De bedste historier fra 2021

Læs om, hvordan vi har bygget bro mellem Bruxelles og nordjyske virksomheder
Image

Bæredygtighed i skolekøkkenet

Læs mere
Image

Løgstør vil skabe unikke butiks-oplevelser

Læs mere
Image

Hvordan udvikler vi digitale perler til uddannelser?

Læs mere
Image

Unge får adgangsbillet til at lære i andre EU-lande

Læs mere
Image

Har du brug for en partner? Vi kan måske skaffe en

Læs mere
Image

Workshops og Konferencer

Læs mere