Praktik i Bruxelles

ImageImage
Norddanmarks EU-Kontor søger en praktikant til efteråret 2024 i Bruxelles

Hvert halve år søger vi en ny praktikant til vores kontor i Bruxelles! Du kan se vores seneste opslag her.

Faglige udfordringer i hjertet af EU

Som praktikant hos NordDanmarks EU-kontor får du et spændende og lærerigt praktikophold, med udfordrende opgaver i et dynamisk, internationalt miljø. Opholdet varer ca. fem måneder, og vi sørger for, at det passer med dit semester. Under opholdet er der gode muligheder for at opbygge et netværk både i Nordjylland såvel som nationalt og internationalt, hvilket kan være med til at styrke dine fremtidige karrieremuligheder. Og du får mulighed for at komme helt tæt på EU’s kerne i Bruxelles.

Som praktikant kommer du til at indgå i et team bestående af tre EU-konsulenter, ligesom du kommer til at arbejde sammen med vores team i Aalborg. Du har selv mulighed for at forme dine arbejdsopgaver med udgangspunkt i kontorets fokusområder, som er: Sundhed, Grøn omstilling, Uddannelse, Turisme og Erhverv.

Dine arbejdsopgaver vil blandt andet være:

  • At hjælpe konsulenterne i deres daglige arbejde
  • Videreformidling af relevant information både til konsulenterne og baglandet
  • At identificere fundingmuligheder for de nordjyske aktører
  • Deltagelse i møder og konferencer
  • At holde oplæg for besøgsgrupper i Bruxelles
  • Skrive tekster til web og LinkedIn
Mange gode oplevelser!

Bruxelles er byen, hvor nationaliteter mødes, og der er et levende byliv med mange markeder og en stor tradition for at spise ude. Bruxelles er desuden centralt placeret i Europa, hvilket giver mulighed for nemt og billigt at besøge andre europæiske storbyer i weekenderne. Tager man toget, kan man komme fra Bruxelles til London, Paris eller Amsterdam på ca. 2 timer. Der er selvfølgelig også en masse spændende belgiske byer at besøge.

Praktikopholdet for efteråret varer fra ultimo august til ultimo januar, og for foråret er det fra primo februar til ultimo juni. Praktikopholdet er ulønnet, men vi dækker rejseudgifter og stiller bolig til rådighed under opholdet. Det vil desuden ofte være muligt at medbringe sin SU samt søge ERASMUS-legat.

Hvis du ønsker at vide mere om praktikopholdet ved NordDanmarks EU-kontor, er du altid velkommen til at skrive til Cecilie Lindstrøm på cli@ndeu.dk eller ringe på tlf. +45 6188 0003.

Image
Det siger tidligere praktikanter:

Mine måneder i praktik i Bruxelles var en kæmpe fornøjelse. I løbet af opholdet fik jeg mulighed for at beskæftige mig med en lang række spændende områder. Ligeledes fik jeg både ansvar og mulighed for selv at tage til møder og begivenheder, jeg synes var interessante. Derudover synes jeg, at det var utrolig spændende at arbejde med EU i en historisk tid for unionen, hvor EU står overfor en lang række udfordringer.

Dagligdagen var både rar og hyggelig. Mine kollegaer var ordentlige og ikke bange for at give mig ansvar. Derfor var det en gennemgående lærerig oplevelse, at arbejde sammen med dem. Det sociale liv ved siden af dagligdagen på kontoret var også en gevinst. Særligt synes jeg, at det var en indsigtsfuld oplevelse at møde andre unge fra hele Europa.

- Andreas Lohmann, Statskundskab, Københavns Universitet

De seneste fem måneder har for mit vedkommende været proppet med gode oplevelser og en masse viden. Bruxelles skaber nemlig helt optimale rammer for at suge information til sig og samtidig få én på opleveren. Om det så har været på Bruxelles’ mange museer, forskellige restauranter, de flotte byer i nærheden, i EU-kvarteret eller fra ens medpraktikanter fra andre områder og kontorer.

På kontoret har miljøet været præget af et rigtig godt kollegaskab, som er både fagligt og socialt interesserede i hinanden. Jeg har følt mig hørt og taget seriøst, uanset om det har handlet om et møde om noget, jeg aldrig har arbejdet med før, eller om det var noget mere praktisk omkring mit ophold og praktikant-rolle. Min tid på kontoret har desuden givet mig en hel del mere med i bagagen, som pænt supplerer det, jeg har lært på mit studie. Jeg drager derfor hjem til Danmark endnu bedre klædt på til at komme ud på “det rigtige” arbejdsmarked, når jeg er færdiguddannet!

- Nanna M. R. Søgaard, Statskundskab, Syddansk Universitet

Mit praktikophold i Bruxelles har været udfordrende, lærerigt, spændende og ikke mindst helt vildt sjovt. Jeg er blevet en kæmpe oplevelse rigere, og har fået en helt unik indsigt i både EU-systemet, EU-programmerne og den store indflydelse det hele har på lokalt plan i Nordjylland.

Hos NordDanmarks EU-kontor har jeg siddet med ansvaret for alsidige og udfordrende opgaver, som virkelig har bidraget til min forståelse og viden inden for alt hvad der har med EU-midler at gøre. Samtidig har jeg fået opbygget et stort og værdifuldt netværk, både professionelt men i høj grad også med mine medpraktikanter. Det har været et begivenhedsrigt halvt år – i Bruxelles sidder man sjældent stille, og når jeg ikke har arbejdet, har jeg haft travlt med at opleve Bruxelles’ mange restauranter, barer, historiske områder og museer samt resten af Belgien og omegn i form af weekendture til de mange smukke i byer i nærheden.

- Maria Sofie Juhl, Politik og Administration, Aalborg Universitet

Jeg har gennem de sidste fem måneder fået en indgående indsigt i, og prøvet kræfter med, hvordan EU-politik og EU-programmer bringes i spil i forhold til de lokale norddanske aktører. Det har været en lærerig tid, hvor jeg er blevet tildelt en høj grad af ansvar.

Derudover rejser jeg hjem en masse oplevelser rigere. I Bruxelles er der et helt unikt miljø for os praktikanter, hvilket jeg særligt fik lov til at opleve efter at byen begyndte at åbne mere op. Udover at vi i det hus jeg boede kunne tælle fire forskellige nationaliteter, er denne mangfoldighed ligeledes noget, der gennemsyrer hele Bruxelles. Det er jeg vild med! Alligevel har vi danskere jo det med at finde hinanden, når vi er udenlands, hvilket også var tilfældet her. I takt med at restriktionerne blev lempet mødtes vi særligt til den ugentlige PLUX om torsdagen, hvor der blev nydt et par (eller tre) belgiske øl. Jeg rejser derfor hjem ikke kun med rygsækken fyldt med nye faglige kompetencer, men også nogle nye dejlige bekendtskaber med gode folk fra hele Europa.

- Thomas Pallesen, Statskundskab, Aarhus Universitet

Vil du vide mere?