Praktik i Bruxelles


 

Er du interesseret i samspillet mellem EU og Nordjylland, og har du lyst til at kombinere et udlandsophold med praktik? Så er et praktikophold ved NordDanmarks EU-kontor måske noget for dig. Vi tilbyder vores praktikanter en spændende og afvekslende hverdag med praktisk erfaring i hjertet af EU.

Vi søger to nye praktikanter hvert halve år til kontoret i Bruxelles. Du kan se vores seneste opslag her. Opholdet varer ca. fem måneder, og vi sørger for at det passer med de studerenes semester. Under opholdet er der gode muligheder for at opbygge et netværk både i Nordjylland men også internationalt, hvilket kan være med til at styrke dine fremtidige karrieremuligheder.

Som praktikant kommer du til at indgå i et team bestående af fire EU-konsulenter og to praktikanter. Du kommer selv til at være med til at forme dine arbejdsopgaver med udgangspunkt i kontorets fokusområder som er energi, sundhed, kvalificeret arbejdskraft, landdistriktsudvikling, IKT og forskningsdagsordnen.

Dine arbejdsopgaver vil blandt andet være:

• At hjælpe konsulenterne i deres daglige arbejde
• Videreformidling af relevant information både til konsulenterne og baglandet
• At identificere fundingmuligheder for de nordjyske aktører
• Deltagelse i møder og konferencer på vegne af kontoret
• At holde oplæg for besøgsgrupper i Bruxelles
• Kommunikation på hjemmesiden, LinkdIn og Facebook

    Udover en stor faglig indsprøjtning, byder et praktikophold i Bruxelles også på mange andre gode oplevelser. Der er et levende byliv med mange markeder og en stor tradition for at spise ude. Bruxelles er desuden centralt placeret i Europa, hvilket giver mulighed for nemt og billigt at besøge andre europæiske storbyer i weekenderne. Tager man toget, vil man kunne komme fra Bruxelles til London på ca. to timer, og det samme gælder Paris. Der er selvfølgelig også en masse spændende belgiske byer at besøge.

    Praktikopholdet for efteråret varer fra ultimo august til ultimo januar og for foråret er det fra primo februar til medio juli. Praktikopholdet er ulønnet, men vi dækker rejseudgifter og stiller bolig til rådighed under opholdet. Det vil desuden ofte være muligt at medbringe sin SU samt søge ERASMUS-legat.

    Hvis du ønsker at vide mere om praktikopholdet ved NordDanmarks EU-kontor, er du altid velkommen til at skrive til Liselotte Jensen på lje@ndeu.dk eller en af vores nuværende praktikanter på ndeu1@ndeu.dk eller ndeu2@ndeu.dk