NDEU-konsulent ny formand for maritim sektorgruppe

Michael Rafn er blevet valgt som ny formand for Enterprise Europe Network’s (EEN) sektorgruppe for Maritime Industry and Services. Som international Business Consultant for EEN hjælper Michael virksomheder, klynger og videns institutioner med at finde internationale samarbejdspartnere og projektmuligheder.

Med formandskabet for den maritime sektorgruppe får Michael mulighed for at sætte relevante temaer på dagsordenen, arbejde på tværs med netværkets øvrige sektorgrupper og give feedback på relevante programmer og initiativer fra EU Kommissionen. Og netop det tværfaglige mener Michael kan styrke mulighederne for nordjyske virksomheder:

- Maritime virksomheder - og dem er der en del af i Nordjylland - har som andre brug for at samarbejde med virksomheder i andre sektorer for at løse deres udfordringer. Det kan for eksempel være virksomheder inden for energi, materialer og IT. Gennem det tværfaglige samarbejde får vi et godt indblik i, hvad der rører sig i andre sektorer, og det kan styrke vores indsats i forhold til at ”parre” nordjyske virksomheder med andre, fortæller Michael Rafn.

Enterprise Europe Network er verdens største erhvervsfremmenetværk. Netværket er globalt og består af medlemmer fra mere end 60 forskellige lande og 3000 eksperter fra mere end 600 partnerorganisationer, herunder EU-kontorer, erhvervshuse, handelskamre og vidensinstitutioner.

Læs for eksempel om hvordan fisk fra Hirtshals har fundet vej til Hawaii gennem Enterprise Europe Network her.