Fisk fra Hirtshals havner på Hawaii

På Hawaii er de vilde med laks fra Nordsøen. Det er de blevet, efter at det er lykkedes at etablere en handelsaftale mellem en importør på den amerikanske ø i Stillehavet og Skagerak Salmon i Hirtshals.

Men hvordan finder to parter fra hver sin side af jordkloden hinanden? Via en google-søgning? Ikke i dette tilfælde. Her var det mødet ansigt til ansigt mellem to mennesker, som fattede sympati for hinanden og fik lyst til at skabe forretning sammen. Mødet fandt sted på Island, og de to parter deltog begge på en fiskekongres. Men hvordan fandt de sammen blandt flere hundrede deltagere? Det skete gennem et matchmaking-møde, som netværket Enterprise Europe Netværk (EEN) arrangerede i forbindelse med messen.

EEN er til stede på NDEU’s kontor i Støvring, som netop hjælper nordjyske virksomheder med at etablere forretningssamarbejde med udenlandske virksomheder. Tag fat i Michael Rafn eller Aija Konisevska Azadi, hvis du har brug for ideer til, hvordan du kan komme i forbindelse med mulige handelspartnere eller samarbejdspartnere i andre lande.