Nordjysk virksomhed fik hjælp til at finde leverandør i Litauen

Per Frederiksen, Nordjysk Palleservice

Kort tid efter, at Nordjysk Palleservice havde kontaktet NordDanmarks EU-kontor, begyndte mails med tilbud at tikke ind. Få måneder senere var den rigtige leverandør fundet i Litauen.

– Der kom en hel storm af henvendelser. Flere mails om dagen fra Polen, Litauen, Letland og Tjekkiet. Og det har ført til, at jeg i dag har en fast leverandør af pallerammer i Litauen, fortæller Per Frederiksen, ejer af Nordjysk Palleservice i Aars.

Nordjysk Palleservice, der blev stiftet i 2012, distribuerer paller til en række virksomheder i Danmark. Med en forretning i vækst begyndte han for 3 år siden at se sig om efter en ny leverandør af pallerammer, og han havde kig på lande i den østlige del af Europa og i Baltikum. Henvendelse til nogle danske aktører inden for erhvervsfremme gav ikke resultat i første omgang, men så fik han et tip om at tage fat i NordDanmarks EU-kontor.

– De oprettede os blandt andet i nogle databaser, og kort tid efter begyndte jeg at få mails fra potentielle leverandører. Senere blev der arrangeret en tur til Letland og Litauen, hvor det lettiske investeringsagentur (Latvian Investment and Development Agency) tog os med rundt til nogle af de potentielle leverandører, vi gerne ville besøge. Jeg var godt nok overrasket over den service, vi fik, fortæller Per Frederiksen.

Besøget førte til, at Nordjysk Palleservice i dag har en fast aftale med en producent af pallerammer i Litauen, der leverer et læs pallerammer til Aars hver anden uge.

– Samarbejdet går rimeligt godt, selvom vi ikke taler samme sprog, og det kniber lidt med engelsk derovre. Jeg regner med at tage over og besøge dem igen til foråret. Det er godt at vise flaget og se hinanden i øjnene, når man er handelspartnere, siger Per Frederiksen.

Hjælpen til Nordjysk Palleservice er formidlet gennem Enterprise Europe Network, som NordDanmarks EU-kontor er partner i. Udover at oprette en profil af Nordjysk Palleservice i relevante databaser præsenterede EU-kontoret virksomheden ved et europæisk matchmaking arrangement i Stockholm i Enterprise Europe Network-regi, og det førte til de mange tilbud fra potentielle palle-leverandører.

Enterprise Europe Network er et globalt netværk af erhvervsfremmeaktører, som blandt andet hjælper virksomheder med at finde samarbejdspartnere i andre lande. Flere end 60 lande er medlem af netværket, som omfatter mere end 600 partnerorganisationer. NordDanmarks EU-kontor er koordinator for Enterprise Europe Network i Danmark.

Kontakt Aija Azadi, hvis du ønsker at finde ud af, om du kan få hjælp gennem Enterprise Europe Netværk.