European Digital Innovation Hub i Nordjylland

Image

Det var en glædelig dag på Aalborg-kontoret forleden, da ansøgningen til at blive en af de 200 hubs under EU-kommissionens European Digital Innovation Hubs (EDIH) blev indsendt.

Det store arbejde med at udforme og indsende ansøgningen blev lavet af vores projekt- og administrationschef Hanne Bregendahl Pihl i samarbejde med Rikke Alexandra Rasmussen fra Erhvervshus Nordjylland.

De 200 hubs får til formål at løfte brugen af digitale teknologier i små og mellemstore virksomheder, for at gøre dem mere konkurrencedygtige. I Nordjylland vil hubben have fokus på produktionsvirksomheder. Her bliver NordDanmarks EU-kontors rolle at hjælpe med at identificere finansieringsmuligheder og finde samarbejdspartnere i udlandet til at understøtte den digitale omstilling.

Konsortiet bag den Nordjyske hub tæller mange gode og dedikerede kræfter. Hos NDEU glæder vi os til at fortsætte samarbejdet med Aalborg Universitet, Digital Lead, Enterprise Europe Network Danmark, FORCE Technology, MADE – Manufacturing Academy of Denmark, Professionshøjskolen UCN, TECHCOLLEGE og ikke mindst Erhvervshus Nordjylland.

Om European Digital Innovation Hubs

De digitale hubs skal hjælpe europæiske virksomheder med at forholde sig til digitale udfordringer og dermed øge deres konkurrenceevne. Dette sker gennem adgang til teknisk ekspertise, laboratorier og testfaciliteter – der bliver nemlig mulighed for at teste løsninger, før der investeres i dem. De digitale hubs skal ligeledes tilbyde den finansielle vejledning, træning og kompetenceudvikling, der er nødvendig for en succesfuld digital udvikling.

Den Nordjyske hub er en af fem danske hubs, der er indstillet til EU-kommissionen af Erhvervsstyrelsen. Det betyder også, at der er afsat 40 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der skal supplere de midler, de fem hubs modtager, hvis ansøgningerne bliver godkendt af EU-kommissionen. Der er dermed på forhånd garanteret et ambitiøst tiltag, som på effektiv vis skal hjælpe de Nordjyske virksomheder med at blive stærke og konkurrencedygtige på det digitale område.

Du kan læse endnu mere om EDIH’erne her, eller kontakte Hanne Bregendahl Pihl på hbp@ndeu.dk eller +45 6188 5307 for at høre mere.

HANNE BREGENDAHL PIHL
PROJEKT- & ADMINISTRATIONSCHEF

 /hannebrixen
 +45 6188 5307
 hbp@ndeu.dk