Danmarks første digitale innovations-hub skal sætte turbo på udviklingen

Image

Danmarks første digitale innovations-hub skal sætte turbo på udviklingen

Nu er der hjælp, viden og støtte at hente for virksomheder, der ønsker at bringe mere teknologi ind i deres produktion og dermed sætte turbo på den digitale udvikling. Danmarks første digitale innovations-hub, AddSmart, har knap 20 millioner kroner i ryggen og kommer til at ligge i Nordjylland.

AddSmart har opbygget et stort team af eksperter, der skal hjælpe virksomhederne med at afdække deres digitale behov, løfte kompetencerne på området, søge finansiering og ikke mindst indgå i innovationssamarbejder med danske og europæiske virksomheder. Målet er i sidste ende at løfte virksomhederne op i verdenseliten, når det gælder produktionsteknologi og digitalisering.

En af baggrundene for AddSmart er, at SMV’er inden for eksempelvis den maritime sektor og industrien halter bagefter i forhold til investeringer i moderne digitale teknologier. Desuden har SMV’erne generelt brug for flere kompetencer, så de lettere kan implementere eksempelvis intelligent produktionsteknologi, Industri 4.0, digitale forretningsmodeller og grøn IT og dermed nå i mål med en bedre og hurtigere digital omstilling.

"AddSmart handler i bund og grund om at øge konkurrenceevnen i erhvervslivet, løfte kvaliteten i produktionen og sikre bedre kundeoplevelser gennem øget digitalisering. Samtidig skal AddSmart bidrage til at styrke Nordjylland og Danmark som et regionalt EU-kraftcenter for offentligt-privat samarbejde, når det gælder digital transformation og Industri 4.0", siger Lars Erik Jønsson, adm. direktør i Erhvervshus Nordjylland, der er værtsorganisation på AddSmart, som er finansieret af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Bag navnet AddSmart står Norddanmarks EU-kontor, innovationsklyngerne MADE og DigitalLead, Force Technology, Aalborg Universitet, TECHCOLLEGE og Professionshøjskolen UCN samt Erhvervshus Nordjylland, der er udpeget som værtsorganisation. Parterne opererer i fællesskab under et budget på 19,8 millioner kroner fordelt over projektets første tre år. Hub’en er én ud af i alt 200, som EU ønsker at oprette inden 2023.

NordDanmarks EU-kontor skal, som deltager i projektet, hjælpe med at øge digitaliseringen i nordjyske produktionsvirksomheder og samtidig hjælpe de nordjyske tech-virksomheder med at opskalere og få deres teknologi ud i både private og offentlige virksomheder i EU.

Læs mere om EU's digitale innovations-hubs her.

HANNE BREGENDAHL PIHL
PROJEKT- & ADMINISTRATIONSCHEF

/hannebrixen
+45 6188 5307
hbp@ndeu.dk