Thy er i EU-finale som bæredygtigt turistområde

Image

I EU har man fået øjnene op for Thisted Kommune som turistområde med fokus på bæredygtighed. EU har udvalgt egnen som en af tre, der skal konkurrere om at blive årets bæredygtige turistdestination. Med æren følger en god portion markedsføring, og det kan få endnu flere til at besøge Cold Hawaii og Nationalpark Thy. 

For det er selvfølgelig ikke mindst de to attraktioner, som har tiltrukket sig EU’s opmærksomhed. Men ikke kun dem. I begrundelsen for at udvælge Thy fremhæver EU den indsats for at skabe et bæredygtigt hverdagsliv for indbyggere og besøgende, som kommunen har gennemført. Det sker inden for rammerne af en ambitiøs og langsigtet udviklingsplan, der omfatter intensiv brug af vedvarende energikilder, cirkulære processer og beskyttelse af store naturområder.

EU er i denne sammenhæng programmet European Destination of Excellence 2022, hvor et panel af uafhængige eksperter med viden om bæredygtighed og grøn praksis har evalueret ansøgninger fra 43 områder i 18 lande.

Det var NordDanmarks EU-kontor, som opfordrede Thisted Kommune til at søge om prisen.

- Vi har haft et samarbejde med Thy igennem mange år, og vi kan se, hvor meget området gør for at indrette sig bæredygtigt og skabe turisme på den baggrund. Da det blev muligt at indstille sig til prisen, opfordrede vi derfor Thisted Kommune til at gøre det, fortæller Aija Azadi fra NordDanmarks EU-kontor, der har hjulpet Thisted Kommune med forhold omkring ansøgningen.

Næste skridt bliver, at Thy skal overbevise en jury om, at det netop skal være det område, der skal modtage prisen. Det kommer til at ske til november i Ljubljana, Slovenien, som har det europæiske formandskab.

Vinder Thisted Kommune prisen, sker det i form af hjælp til branding og markedsføring i Europa i 2022. Det kan gøre endnu flere nysgerrige efter at besøge Thy og nyde godt af den natur og de attraktioner, som området byder på. Og det vil blive hilst velkommen i den nordjyske kommune. For her vil man gerne åbne dørene for flere turister.

Det fortæller Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune. 

- Thy har en unik vildmark, der kalder på at blive udforsket, unikke forhold for surf og vandsport, højt til himlen, et spændende besøgscenter for moderne vindteknologi og meget andet. Summen af det hele gør Thy til et unikt sted at bo, og de kvaliteter vil vi rigtig gerne dele med omverdenen, fortæller hun. 

For mere information, kontakt venligst:

Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune, uve@thisted.dk, mobil 2429 2827

Aija Azadi, projektleder hos NordDanmarks EU-kontor, aka@ndeu.dk, mobil 5010 3852

Thisted kommune dækker over et geografisk område, som er kendt som Thy. Thy er særligt kendt for Danmarks første nationalpark, Nationalpark Thy, som samtidig også er Danmarks største vildmark. Nationalparken byder på en masse forskellige naturoplevelser i både klitlandskab, klithede og klitplantager. 

Udover Nationalpark Thy er et af de store trækplastre i Thy det brusende Vesterhav og Limfjorden, der er kendt som Cold Hawaii og Cold Hawaii Inland, der begge giver ideelle forhold for en lang række aktiviteter i det blå element. Vestkyststrækningens unikke vindforhold gør det til et velbesøgt og anerkendt surfområde, mens Limfjorden giver mulighed for både wakeboarding, SUP, havkajak og meget andet. 

Samtidig er Thy også hjemsted for et stort testcenter for vindenergi. Her kan turister blive klogere på den grønne omstilling og fremtidens energiformer i et besøgscenter. 

NordDanmarks EU-kontor er en del af en fælles nordjysk satsning på vækst og udvikling. Kontoret hjælper nordjyske virksomheder, kommuner/regionen og organisationer med at skyde genvej til EU-støtte, både i form af at afsøge finansieringsmuligheder, vejlede om projektidéer og hjælpe med at finde mulige samarbejdspartnere på tværs af landegrænser. EU-kontoret er etableret af de 11 nordjyske kommuner, Region Nordjylland, Sermersooq Kommune, UCN og Aalborg Universitet.

AIJA KONISEVSKA AZADI
PROJEKTLEDER

 /aijakonisevska
 +45 5010 3852
 aka@ndeu.dk

JENS CHRISTIAN WINTHER
DIREKTØR

 /jenschristianwinther
 +45 4058 0030
 jcw@ndeu.dk