Jens Christian Winther konstitueres som direktør

Direktør for NordDanmarks EU-Kontor, Benjamin Holst, skifter job. I hans sted samler Jens Christian Winther handsken op og konstitueres som direktør.

Jens Christian Winther, der hidtil har fungeret som International Projektudvikler på kontoret, bringer ledelseserfaring og indsigt i EU-mulighederne med til bordet i kraft af hans mangeårige erfaring som direktør og serieiværksætter i erhvervslivet.

Han fortsætter samtidig med sine nuværende opgaver og flankeres af projekt- og administrationschef Hanne Bregendahl Pihl i forhold til den daglige drift. Jens Christian Winther gør det klart, at EU-kontoret ikke kommer til at spille en mindre rolle fremover, blot fordi direktørkasketten skifter hoved.

– Vi har den seneste tid styrket vores organisation, så vi både personalemæssigt og med nye placeringer i Bruxelles og i NOVI i Aalborg er kommet i et endnu højere gear. Så jeg tager heldigvis over på et tidspunkt, hvor vi har mange jern i ilden sammen med alle vores gode samarbejdspartnere, så jeg tør skam godt garantere, at vi kommer til at holde dampen oppe, fortæller konstitueret direktør, Jens Christian Winther.

For Benjamin Holst byder fremtiden på en stilling som sekretariatsleder i Business Region Aarhus, hvor han er tiltrådt 15. oktober efter at have været direktør i NDEU siden 2015.

Bestyrelsesformanden for NordDanmarks EU-Kontor, Leon Sebbelin, sender den afgående direktør afsted sydpå med rosende ord.

– Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Benjamins indsats for EU-kontoret er kommet rigtig mange til gode i hele Nordjylland igennem årene. Han har været med til at modne EU-kontoret, og sat en tydelig retning for, hvordan vi igennem en styrket kobling til EU skaber vækst og udvikling. Det fortjener han en stor tak for. Med Jens Christian ved styrepinden kommer vi helt sikkert til at holde snuden i sporet og fortsætte det gode arbejde, fortæller han.

Afskeden med NordDanmarks EU-kontor er dog heller ikke uden en snært af vemod for Benjamin Holst.

– Opgaven med at udvikle den røde tråd mellem det vi gør og er gode til i Nordjylland og så alle de muligheder, der er i EU, har været en enormt givende udfordring. Undervejs er jeg stødt på fantastiske og dedikerede mennesker, som på tværs af baggrunde og tilhørsforhold har et kæmpe drive for at skabe udvikling og vækst i hele Nordjylland – nogle af de mennesker får Jens Christian nu lov til at lede, og det giver mig helt ro i maven, fortæller han.