Giv dit input til EU’s strategi inden for CCUS

Image

EU-Kommissionen har i øjeblikket sendt deres CCUS-strategi (opsamling, udnyttelse og lagring af CO2) i høring, og der er netop nu en unik mulighed for at give feedback direkte til Kommissionen.

Vi har i regi af CO2Vision fyrtårnsprojektet fulgt udviklingen tæt og påtaget os en koordinerende rolle i forhold til at give en samlet nordjysk feedback. Målet i CO2Vision projektet er at skabe en køreplan og nye virksomheder for opsamling af CO2 og udnyttelse af teknologier, samt lagring af CO2.

NordDanmarks EU-Kontor har løbende arbejdet på CCUS interessevaretagelse for CO2Vision, heriblandt været med til at tale delen omkring udnyttelse af CO2’en op i EU, da denne er vigtig i nordjysk sammenhæng. EU-Kontoret har bl.a. med Aalborg Universitet arrangeret rundbordssamtale med Kommissionen og CCUS interessenter i Bruxelles, kommenteret på EU’s CCUS strategier i efteråret 2022 og arbejdet fortsætter hen over sommeren, hvor vi samler de nordjyske input frem til d. 31. august.

Yderligere information:
Hvis du er interesseret i at få tilsendt udkastet til EU’s høringspapir for strategien på CCUS og give dit input på et fælles møde efter sommerferien, så kontakt EU-Konsulent Cecilie Lindstrøm på +45 6188 0003 eller cli@ndeu.dk for mere information.

CCUS Forum 2023 afholdes i Aalborg

EU-kommissionen holder årligt konferencen CCUS Forum, der viser status og sætter en fremtidig retning for arbejdet med CCUS. På CCUS Days i 2022 i Oslo spirede ideen om at konferencen burde placeres i Aalborg i 2023.

Efter en række møder med Kommissionen DG-ENER, var det klart, at det var en mulighed, men beslutningen om venue lå hos Klima- og Energiministeriet. EU-kontoret præsenterede ideen i CO2Vision konsortiet, hjalp med et indstillingspapir, som et samlede Nordjylland herefter løftede og interessevaretog, frem til, at det nu er offentliggjort at CCUS Forum 2023 – afholdes i Aalborg d.27. – 28. november 2023.

Læs mere om eventet her

 

Jens Christian Winther
DIREKTØR

/jenschristianwinther
+45 6188 0016
jcw@ndeu.dk