Erasmus+ projekt udvikler metoder til at mindske mistrivsel og frafald på erhvervsskoler!

Image

NLP Aalborg har sammen med partnere fra Danmark, Norge, Italien og Malta udviklet et digitalt værktøj, der kan hjælpe unge med at styrke deres selvtillid og tilhørsforhold.

Projektet hedder ’Solution by Inclusion’ og er inspireret af metoder fra Norge, der gennem flere år har sat unges trivsel på skoleskemaet med tydelige resultater. NordDanmarks EU-kontor har rådgivet NLP Aalborg undervejs, og har bl.a. hjulpet dem med at finde partnere til projektet.

I projektet arbejder man med en tese om, at mange unge mangler redskaber til at tackle de udfordringer, de møder i ungdomslivet. Dette kan føre til manglende livskvalitet, dårlig social og faglig trivsel, hvilket i sidste ende kan føre til frafald på erhvervsuddannelserne.

”Vi forsøger at komme med en digital toolbox, i form af en hjemmeside med værktøjer, der sætter ind over for alle de her udfordringer præventivt. Ikke kun over for dem, der er i risikozonen, for det kan være svært på forhånd at spotte, hvem der dropper ud. Der er ekstremt mange faktorer, der gør sig gældende, og mange ting kan ske i løbet af et ungdomsliv, men vi håber at kunne styrke deres mentale sundhed og inkludere dem i de fællesskaber, som uddannelsen tilbyder,” siger Carsten Steen Nielsen fra NLP Aalborg, der er koordinator for projektet.

Du kan læse meget mere om projektet i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens inspirationskatalog, ligesom du også kan læse om andre spændende Erasmus+ projekter lige her.

Næste deadline til at søge midler fra Erasmus+ er d. 23 marts!

Hvis du vil høre mere om mulighederne under Erasmus+ programmet kan du også kontakte EU-konsulent Jacob Munch Jensen på jmj@ndeu.dk eller projektleder Aija Konisevska Azadi på aka@ndeu.dk.

AIJA KONISEVSKA AZADI
PROJEKTLEDER

 /aijakonisevska
 +45 5010 3852
 aka@ndeu.dk