Den rette hjælp fik projektet på vingerne

Sky-Watch

Da EU gav grønt lys til ansøgningen fra dronevirksomheden Sky-Watch, var armene helt over hovedet. Med et nyt
brændselscelleprojekt var kursen lagt. Snart ville deres droner kunne holde sig på vingerne i 3-4 gange længere tid end på batterier. Den efterfølgende proces gik dog ikke helt som forventet.

“Efter vi fik tildelt midler, stillede EU os en masse spørgsmål, som vi prøvede at finde svar på. Det var svært at forstå, hvilke dokumenter, de manglede, og hvordan vi skulle aflevere dem. Det tog meget, meget lang tid og var frustrerende for både os og
EU,” fortæller Chief Business Development Officer hos Sky-Watch Michael Messerschmidt.

Direkte kontakt var svaret

Heldigvis var der hjælp at hente hos NordDanmarks EU-Kontor. Anne-Luise Skov Jensen blev igennem Enterprise Europe Network tilknyttet Sky-Watch som key account manager. “Noget af det, NordDanmarks EU-Kontor også kan, er at hjælpe med at oversætte EU-lingo, så virksomhederne forstår det. Og det blev min opgave for Sky-Watch, ligesom jeg også havde direkte kommunikation med deres project officer for at få tingene til at glide,” forklarer Anne-Luise Skov Jensen. Det fik for alvor smurt olie på processen, så Sky-Watch efter et langt forløb kunne sætte en underskrift på projektkontrakten med EU-Kommissionen.

Når enden er god

“Historien endte godt i det sidste, lange sekund, hvor vi fik alle papirer underskrevet. Jeg tror ikke, vi havde fået projektet, hvis vi ikke havde haft hjælp fra NordDanmarks EU-Kontor. Undervejs var jeg flere gange ved at kaste håndklædet i ringen,” siger Michael Messeschmidt lettet.

Image

“At have nogen lokalt har i vores tilfælde
været rigtig godt. Jeg tror ikke, vi havde brugt NordDanmarks EU-Kontor så meget, hvis de havde ligget et andet sted.”

- Michael Messeschmidt, Sky-Watch