Praktik i Bruxelles

Faglige udfordringer i hjertet af EU

Opholdet varer ca. fem måneder, og vi sørger for, at det passer med de studerendes semester. Under opholdet er der gode muligheder for at opbygge et netværk både i Nordjylland såvel som nationalt og internationalt, hvilket kan være med til at styrke dine fremtidige karrieremuligheder. Og du får mulighed for at komme helt tæt på EU’s kerne i Bruxelles.

Som praktikant kommer du til at indgå i et team bestående af tre EU-konsulenter og 2-3 praktikanter, ligesom du kommer til at arbejde sammen med vores team i Støvring. Du kommer selv til at være med til at forme dine arbejdsopgaver med udgangspunkt i kontorets fokusområder, som er Energi, klima og miljø, Transport, Sundheds- og velfærdsinnovation, Kvalificeret arbejdskraft og uddannelse, IKT og Internationalisering af kommuner og region.

Dine arbejdsopgaver vil blandt andet være:

  • At hjælpe konsulenterne i deres daglige arbejde
  • Videreformidling af relevant information både til konsulenterne og baglandet
  • At identificere fundingmuligheder for de nordjyske aktører
  • Deltagelse i møder og konferencer på vegne af kontoret
  • At holde oplæg for besøgsgrupper i Bruxelles
  • Kommunikation på hjemmesiden, LinkedIn og Facebook

Hvert halve år søger vi to nye praktikanter til vores kontor i Bruxelles! Du kan se vores seneste opslag her.

Image
Mange gode oplevelser!

Bruxelles er byen, hvor nationaliteter mødes, og der er et levende byliv med mange markeder og en stor tradition for at spise ude. Bruxelles er desuden centralt placeret i Europa, hvilket giver mulighed for nemt og billigt at besøge andre europæiske storbyer i weekenderne. Tager man toget, kan man komme fra Bruxelles til London, Paris eller Amsterdam på ca. 2 timer. Der er selvfølgelig også en masse spændende belgiske byer at besøge.

Praktikopholdet for efteråret varer fra ultimo august til ultimo januar, og for foråret er det fra primo februar til medio juli. Praktikopholdet er ulønnet, men vi dækker rejseudgifter og stiller bolig til rådighed under opholdet. Det vil desuden ofte være muligt at medbringe sin SU samt søge ERASMUS-legat.

Hvis du ønsker at vide mere om praktikopholdet ved NordDanmarks EU-kontor, er du altid velkommen til at skrive til Liselotte Jensen på lje@ndeu.dk eller en af vores nuværende praktikanter på ndeu1@ndeu.dk eller ndeu2@ndeu.dk.

Vil du vide mere?
Kontakt LISELOTTE JENSEN

Liselotte arbejder i Bruxelles og har fingeren på pulsen i forhold til områderne Klima og Grøn omstilling samt kvalificeret arbejdskraft/ uddannelse. Samtidig er hun tovholder for det nordjyske fundraisernetværk med de 11 nordjyske kommuner, Region Nordjylland og Business Region North Denmark. Liselotte kan blandt andet hjælpe med idémodning, partnersøgninger og sparring på ansøgningen.

 /liselottejensen
 +32 472 305 037
 lje@ndeu.dk